deelname TEC4U

TEC4U in het Technodôme

tec4u_2009.jpgOp 11, 12 en 14 februari jongstleden heeft Schouren Metaal BV deelgenomen aan de TEC4U manifestatie in het Technodôme. Dit is een driedaagse techniekmanifestatie voor groep 7 van de basisscholen. Doel van TEC4U is jongeren al vroeg in aanraking te laten komen met techniek in de breedste zin van het woord.

Dit jaar was alweer een succes. Dat was voor een groot deel te danken aan de enthousiaste en gedreven wijze waarop verschillende bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio de leerlingen hebben opgevangen, begeleid en gemotiveerd hebben bij de uitdagende en aansprekende doe-activiteit. Dat op zaterdag kinderen zijn teruggekomen om de stands te bezoeken die zij op woensdag of vrijdag gemist, spreekt boekdelen over de indruk die het geheel op hen heeft gemaakt.

Ter informatie: er hebben ruim 57 basisscholen deelgenomen aan de TEC4U manifestatie en in totaal waren er bijna 2800 kinderen op bezoek. Met daarbij de zaterdag nog 500 ouders, voor wie de activiteiten vaak net zulke eye-openers waren als voor de kinderen.

Uiteraard hopen we dat volgend jaar er weer een nieuwe TEC4U manifestatie zal plaatsvinden want door het blijven aanbieden van activiteiten als deze en door te blijven enthousiasmeren voor de techniek kunnen we bereiken wat we willen: een structurele verbetering van het imago van techniek en daarmee meer animo voor technische studierichtingen en beroepen!

 
© Clabbers Communicatie