Schouren Metaal B.V.

Lassen1

75 jaar ervaring

Schouren Metaal BV, uw specialist in maatwerk metaalbewerking sinds 1949.

Met 75 jaar ervaring vindt u bij ons in huis, naast een betrouwbare en uitstekende service, vooral een veelzijdige en ruime expertise.

Schouren Metaal is uw specialist als het om plaatbewerking en constructiewerk gaat. Van prototype, enkel stuks tot seriefabricage. Met een team gedreven vakmensen zetten we ons dagelijks in om, met uw wensen en eisen, een halffabricaat of eindproduct te vervaardigen. U kunt bij ons terecht voor het verwerken van diverse soorten staal, RVS en aluminium. 

We werken met korte lijnen in een hecht team. Hierdoor is er een hoge omloopsnelheid waardoor we korte levertijden kunnen garanderen. Afspraak is afspraak, dat is waar we voor staan. Wij denken graag mee bij uw maatwerk product of prototype. Onze vakmensen vertalen uw ontwerp naar concreet product. 

Onze geschiedenis

1949

Eenmansbedrijf

In 1949 startte Jos Schouren een eenmansbedrijfje achter zijn huis. Hij hield zich voornamelijk bezig met het onderhouden en ontwikkelen van tuinbouwmachines. Een van de meest bekende ontwikkelingen in de regio Venlo van Jos Schouren was de wortelwasmachine. Een machine waarmee de tuinders makkelijk enkele centen meer per kilo verdienden op de veiling.

1959

Bouw van de eerste fabriek

In 1959 werd in Venlo-Zuid een fabriek van 540 m2 gebouwd. De hoofdactiviteit in die tijd lag voornamelijk in de productie van heteluchtkachels voor de glastuinbouw.

1969

J. Schouren B.V.

In 1969 werd een perceel gekocht dat voorzien werd van een hal van 1100 m2. Door de jaren heen werd de tuinbouwactiviteit afgebouwd en werden plaatbewerkingsmachines aangeschaft om meer als toeleverancier te gaan werken voor verschillende branches. Inmiddels was de eenmanszaak uitgegroeid tot J. Schouren BV.

1974

25 jarig jublieum

In 1974 werd het 25-jarig bestaan gevierd. J. Schouren B.V. ontwikkelde zich tot allround toeleverancier van plaatwerk, met zijn zoon Theo aan het roer.

1991

Nieuwbouw in Blerick

In 1991 werd gestart met een nieuwbouw in Blerick met een hal van 4200 m2 en een kantoor van 720 m2. Na de verhuizing in 1992 werd de naamswijziging doorgevoerd in "Schouren Metaal BV".

1995

De derde generatie

Op 1 januari 1995 gaf Theo Schouren de scepter door aan de derde generatie. Sindsdien staat zijn zoon John voor u klaar.

1995 - heden

Groei

In de loop der jaren is Schouren Metaal uitgegroeid tot een regionale speler in de bewerking van plaatmetaal. Door investeringen staat er nu een veelzijdig en modern bedrijf. Met een geavanceerd machinepark bedienen we dagelijks een breed scala aan klanten en staan we klaar voor uw opdracht!